top of page

Diada 11 de setembre


El passat 10 de setembre vam fer la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Vilobí. Enguany es va apostar per fer un canvi en el format de la festa i es va partir l'acte en dues parts, una part dedicada a donar l’opinió del que és la Diada en si, des de tots els partits polítics actuals que hi ha al municipi, i l'altra, la de celebrar amb tots els assistents aquest dia tan emblemàtic per a nosaltres.

La introducció a l'acte va anar a càrrec de l'historiador i professor durant molts anys a l'institut Eugeni d'Ors Jordi Vidal, que a través de les seves paraules ens va dur a fer una viatge en el temps, en què vam anar des de la Catalunya dels nostres avantpassats fins al moment actual que està vivint el nostre país. En acabar aquesta meravellosa introducció, es va donar el torn de paraula als grups polítics del municipi, que per ordre d'aparició van estar representats per Margarita Massana (Viure Vilobí), Ricard Ferrer (Sent Vilobí) i Ricard Moreno (CUP). I va finalitzar l'apartat dels parlaments l'actual alcalde de Vilobí, Francesc X. Edo. Un cop arribat a aquest punt, i com a moment més emotiu de l'acte, es va fer la tradicional penjada de la senyera, que enguany i com a novetat va estar acompanyada pel Cor de Caramelles de Vilobí, que ens van cantar l'Himne Nacional de Catalunya.

Es va continuar la celebració amb un dels balls típics de Catalunya, les sardanes. En el transcurs del ball es va oferir a tots els assistents rom cremat que ens va elaborar el nostre veí Josep Maria Térmens. Volem donar les gràcies a tots els assistents i sobretot a tots els que han col·laborat en l'acte, en especial el Cor de Caramelles.

bottom of page