top of page

Els nous accessos i espais de visita a la zona dels pèlags s’obren al públic coincidint amb la 3a Fi


Vilobí del Penedès estrena aquest diumenge 17 de gener els nous accessos, rutes senyalitzades i punts d’informació del Parc dels Talls, l’espai natural format per cinc pèlags (llacs naturals) d’elevat valor paisatgístic, geològic i ecològic. Les actuacions principals s’han dut a terme al Pèlag Gran i el seu entorn i han consistit en la recuperació mediambiental de la zona pensant en un ús lúdic i educatiu que ajudin a preservar-ne el seu valor.

En aquest sentit, s’han adequat els accessos i la senyalització; s’ha restaurant l’espai anteriorment ocupat per la fàbrica de guix, retirant restes de runa, residus i deixalles; s’han eliminat les espècies vegetals exòtiques invasores per contribuir a la consolidació de les autòctones; s’ha dut a terme una aclarida selectiva del bosc consolidat; s’han plantat alzines i pins a les zones antigament ocupades per la fàbrica de guix; i s’ha construït un punt d’observació i un mirador elevat de fusta des d’on es poden observar vistes aèries del pèlag i tot el seu entorn.

El projecte ha inclòs també l’edició d’un plànol amb noves rutes circulars per fer a peu o en bicicleta pels pèlags i el seu entorn, així com rutes pels cellers del poble i els diferents nuclis i establiments comercials. Els primers exemplars del nou mapa es regalaran a l’estand que l’Ajuntament tindrà a la fira.

Aquestes actuacions han tingut un cost de 216.000 euros i han estat finançats a través del programa Viure al poble més! convocat per la Generalitat de Catalunya i subvencionat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

4a DUATLÓ I FIRA DE PRODUCTES LOCALS

Els nous espais de visita del Parc dels Talls s’obren al públic aquest diumenge coincidint amb la celebració del 4rt Duatló de Muntanya dels Pèlags, inclòs en el calendari de proves de la Federació Catalana de Triatló, i la tercera edició de la Fira de Productes Locals.

El duatló, organitzat per l’Ajuntament de Vilobí i el club de triatló Miostaf, començarà a les 10 del matí i tindrà un primer tram de 6.100 metres de cursa a peu per camins de terra, corriols i asfalt; 20,9 quilòmetres de BTT seguint els camins del municipi, muntanya dels Pèlags i voltants; i finalitzarà amb un tram de 3.300 metres de cursa a peu pujant el turó on es troba el dipòsit d’aigua municipal. En aquesta edició ja s’hi ha inscrit més de 200 corredors d’arreu de Catalunya.

Pel que fa a la tercera Fira de Productes Locals, hi participen 26 establiments i empreses de Vilobí, entre cellers, allotjaments rurals, elaboradors de productes ecològics i de proximitat i empreses de serveis. El recinte firal estarà instal·lat a la plaça de la Vila des de les 10 del matí i fins a 2/4 de 3 de la tarda i s’hi podran fer tastos i degustacions gastronòmiques i de vi i cava dels cellers de Vilobí i venda directa de productes ecològics locals. Durant tot el matí, al costat de al fira també hi haurà tallers de manualitats i zona d’inflables per als més petits.


bottom of page