top of page

Diumenges de natura al Parc dels Talls


L’Ajuntament de Vilobí ha programat per les properes setmanes tres passejades per l’entorn del recent inaugurat Parc dels Talls. L’objectiu dels “Diumenges de natura” és donar a conèixer l’origen, la història i els valors naturals i singulars d’aquest paisatge únic al Penedès. Totes les passejades són de fàcil dificultat i pensades per a un públic familiar.

“Història i natura a cada pas” serà la primera d’aquestes tres passejades i tindrà lloc aquest diumenge 30 d’octubre. Aquesta té una distància de 4 km (durada màxima de 3 hores) i una part del recorregut passarà per la Ruta del Com

erç i permetrà conèixer la hitòria dels quatre pèlags de formen el Parc dels Talls. El punt de trobada serà a les 10 h a l’Ajuntament de Vilobí del Penedès i la sortida serà a les 10.30 h, després de degustar coca i cava del municipi.

Les passejades “La vida al voltant de l’aigua dels Pèlags” i “La memòria de les Pedres- Guixos a Vilobí” estan programades per el dia 20 de novembre i 27 de novembre, respectivament. Totes elles estaran guiades per la geòloga Anna Mascaró i la biòloga Montse Jané.

Recordem que els pèlags del Parc dels Talls van sorgir com a resultat de l’activitat industrial i són testimoni d’una part de la història de Vilobí del Penedès, relacionada amb l’explotació mineral del guix. Les guixeres, conegudes ja des d’època romana i actives fins a finals del segle passat, han donat lloc a unes zones humides amb un alt valor biològic i són, en certa manera, una finestra oberta al passat que ens mostra la història més recent de Vilobí i la de fa 20 milions d’anys, quan el Penedès estava cobert per aigües marines.

bottom of page