top of page

Un petit gest que ens beneficiarà a tots!


Benvolgudes famílies,

Ja fa uns quants anys que es van inaugurar l’escola Llebeig i la llar Els Ocellets. Al llarg de tots els cursos us hem anat demanant que es respectin els espais del carrer habilitats per a l’aparcament, i que no s’aparqui en doble fila, encara que sigui per dos minuts.

Tenim la sort de viure en un poble amb molt d’aparcament al voltant, i per tant no hem d’anar gaire lluny per deixar el cotxe. També hem recordat en diferents ocasions que és imprescindible que els infants fins a tercer de primària han de ser recollits presencialment, i no poden creuar sols el carrer.

Cada dia, però, tant al migdia com a les 16.30 s’observen moltes situacions que comporten molta perillositat per als infants i molt malestar entre les famílies que sí que respecten els espais d’aparcament. Per aquests motius us demanem de nou que NO APARQUEU EN DOBLE FILA NI SOBRE LA VORERA.

Tingueu en compte algunes característiques dels infants per entendre EL GREU PERILL que hi ha actualment:

  • El seu camp visual és més estret (70º, quan un adult el té de 180º).

  • Són més baixos i per tant hi ha molts obstacles que els obstrueixen la vista o bé els amaguen de la vista dels conductors.

  • Triguen 3 o 4 segons a adonar-se si un cotxe es para o continua.

  • Són poc previsibles. A vegades estan atents i vigilants, però altres vegades poden estar distrets i ser impulsius (tot i que l’infant estigui acostumat a anar per la vorera, un nen de fins a 12 anys pot travessar el carrer sense mirar si troba el seu avi a l’altra banda del carrer).

A tot això, si hi sumem un carrer amb molts vehicles en doble fila i sobre la vorera, el grau de perillositat és molt gran.

Confiem en vosaltres perquè entre tots ho farem possible.

Moltes gràcies.


bottom of page