top of page

Es presenta un pla d'accions per atraure els visitants i promocionar els recursos i productes de


L’Ajuntament de Vilobí del Penedès va presentar el passat dilluns 24 de juliol al vespre, l’estudi de viabilitat dels productes i recursos turístics del municipi que ha realitzat amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquest, col·loca el Parc dels Talls, extensa zona verda amb tres llacs naturals sorgits de l’explotació minera d’on s’extreia guix fins a principi dels anys noranta, com a eix vertebrador de tota l’estratègia de promoció turística del municipi. La consultora del projecte, Lara Lapieza, va presentar un pla amb més de vuitanta-cinc accions a desenvolupar des del consistori i de la mà de tots els cellers, allotjaments rurals i comerç local de Vilobí. L’objectiu és incrementar en els pròxims quatre anys un 13,6 % el nombre de visitants (sobretot residents a Barcelona i a l’àrea metropolitana) i un 24,7% la despesa per persona.

El regidor de turisme, Xavi Serra, va insistir en la necessitat de crear sinergies entre tots els agents implicats com a punt de partida per poder desenvolupar un projecte turístic que posicioni Vilobí com una de les destinacions naturals més singulars de l’Alt Penedès i Barcelona, que inclogui una bona oferta de rutes guiades pel Parc, de tastos als cellers del poble (Loxarel, Can Descregut, Planas Albareda, Montpicolis i Vallformosa), d’estades als allotjaments rurals (Cal Bitxac i l’Hotel Rural Cal Ruget) i de promoció dels productes autòctons des del comerç local.

L’ajuntament de Vilobí fa temps que és conscient del potencial turístic del Parc dels Talls i ha dut a terme diferents accions de restauració per tal de fer aquest recinte més accessible i atractiu als visitants. En aquest sentit, també cal esmentar que aquest espai de biodiversitat singular, està inclòs en l’oferta d’Enoturisme Penedès, plataforma que, com explica l’alcalde del municpi Francesc Edo, ha permès fer més visible aquest espai fins fa poc temps desconegut fins i tot per la gent de la comarca.


bottom of page