top of page

Es pengen caixes niu al Parc dels Talls


A iniciativa i proposta de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament, els alumnes de 4t, 5è i 6è de l’escola Llebeig del municipi han iniciat un projecte, per tal de conèixer i preservar els valors naturals del Parc dels Talls. Així, aquest mes de gener han iniciat les activitats amb la construcció i col·locació de caixes niu en aquest entorn natural.

El dimecres 10 de gener es van realitzar tallers a l’escola en els quals els alumnes van participar activament en el muntatge de vuit caixes niu per a ocells insectívors, i el dilluns 15 de gener es van penjar a l’entorn del Parc dels Talls. En concret es van col·locar cinc caixes niu als voltants dels pèlags Fiol, Petit i Sec.

La finalitat d’aquestes caixes és que siguin ocupades per ocells que fan niu a les cavitats dels arbres o de les roques i que sovint tenen dificultat per trobar llocs idonis. Un dels ocells que acostuma a nidificar en aquest tipus de caixa és la mallerenga carbonera, encara que altres ocells també poden ocupar-la, com la mallerenga blava, la mallerenga emplomallada, el pardal…

El diumenge 25 de febrer a les 11 del matí es realitzarà una activitat familiar de natura al Parc dels Talls ens què es penjaran als voltants del Pèlag Gran la resta de caixes niu construïdes per l’escola.

Aprofitem per informar-vos que durant aquest any es durà a terme una estació d’anellament científic d’ocells i us convidem a poder col·laborar/treballar conjuntament en el seguiment amb el tècnic contractat. Per a més informació, podeu contactar amb el regidor de Medi Ambient, Xavi Serra, a través del correu electrònic serraax@diba.cat


bottom of page