top of page

Vilobí celebra una Jornada Blanca amb motiu de la presentació del documental “Memòries de Guix”


El proper dia 15 de setembre Vilobí del Penedès celebrarà “Jornada Blanca” amb motiu de la presentació de la pel.lícula documental “Memòries de guix”, que pretén fer un homenatge al llegat que ha deixat el guix al municipi, recollint diferents testimonis de locals i experts. En el marc d’aquesta projecció, des de les regidories de Promoció Econòmica i Medi Ambient, s’han organitzat diferents actes:

De les 10 a les 13.30 h del matí a la pista poliesportiva, s’explicarà de manera pràctica amb un forn de pedra com es feia el guix a càrrec de Josep Rovira, propietari del museu de Geologia. De les 12 a les 13.30 h, també a la pista poliesportiva, es farà un taller de guix adreçat als més petits.

De les 16 a les 18 h, el Museu de Geologia (c/Diputació), obrirà les portes i realitzarà visites guiades de la mà del propietari i dues guies més.

A les 18.45 h a la Sala del Centre Cívic, es farà una xerrada sobre el per què del guix al nostre poble, dinamitzada pel Doctor en Geologia Manu Gómez, qui ha treballat en la geologia del Penedès i en projectes de divulgació.

Seguidament, es farà la presentació de la pel.lícula documental “Memòries de Guix”, dirigida pels periodistes locals Josep Maria Flores i Cati Morell i realitzada per Punt Tv. L’acte també comptarà amb els parlaments de l’alcalde, Francesc Edo, i el regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica, Xavi Serra.

Amb “Memòries de Guix”, Vilobí fa un homenatge a l’explotació minera del guix al municipi i inicia oficialment una nova etapa en que les fàbriques de guix donen lloc a un nou atractiu de promoció econòmica, El Parc del Talls.


bottom of page