top of page

En marxa el cobriment de la pista poliesportiva


Projecte pista poliesportiva

Poder disposar d’un equipament esportiu polivalent i cobert és una vella aspiració de Vilobí. Al llarg dels diferents mandats s’han fets estudis seriosos sobre la viabilitat d’una instal·lació d’aquestes característiques.

"La prudència i una gestió responsable dels recursos públics ens han aconsellat al llarg d’aquests anys que primer s’havien de cobrir els serveis bàsics que l’Ajuntament ofereix als seus ciutadans i, d’aquesta manera, no ha estat fins que hem tingut els carrers i les places urbanitzats, l’enllumenat públic i els serveis d’aigua i clavegueram ben resolts, i hem pogut garantir els serveis a les persones d’una manera eficient i de qualitat, que ens hem plantejat endreçar la zona esportiva", explica l'alcalde de Vilobí del Penedès, Francesc Edo.

S'ha començat a finals de l’any 2018, amb l’adjudicació de les obres de millora en les instal·lacions tècniques de la piscina municipal i de les obres de construcció dels vestidors i pavimentació de la pista poliesportiva. Per a ambdues inversions s'ha comptat amb el suport econòmic de Diputació de Barcelona. Una vegada ben encarrilades aquestes millores, es va creure arribat el moment de cobrir la pista poliesportiva per tal de poder tenir un pavelló municipal que permeti la pràctica esportiva en qualsevol situació meteorològica.

El problema, com gairebé sempre, era el cost de l’obra, al voltant de 400.000,00 euros. L’Ajuntament disposa de tresoreria per satisfer la despesa, però la caixa municipal se’n ressentiria, perquè és una quantitat de diners força important. Davant aquest fet, l’Ajuntament ha dut a terme un treball de negociació intens amb Diputació de Barcelona, per tal d’obtenir la implicació econòmica d’aquella institució en el nostre projecte.

Després de mesos de treball, entrevistes, escrits de sol·licitud i visites, estem força contents de poder dir-vos que la Gerència de Serveis d’Esports de Diputació de Barcelona ha pres el compromís formal de subvencionar l’obra de cobriment de la pista poliesportiva de Vilobí del Penedès amb 240.000,00 euros, i ha habilitat, a aquest efecte, en el pressupost de 2019 una partida nominativa per al nostre Ajuntament per aquell import.

D’aquesta manera, explica Francesc Edo, "durant l’any 2019, Vilobí disposarà d’un equipament cobert on poder practicar l’esport. Pensem que és una molt bona notícia i que s'espera que compartiu amb alegria".


bottom of page