top of page

Celebració del Dia de la Dona


En el marc del Dia Internacional de les Dones, la Regidoria d’Igualtat de Vilobí del Penedès va organitzar diversos actes, el primer dels quals, una xerrada-exposició sobre els safareigs i les feines de rentar la roba, titulada Memòries líquides. Veus des dels safareigs. La xerrada és un homenatge i un record a les tasques moltes vegades invisibles i gens valorades de les dones en el manteniment de la salut i el benestar de les famílies en èpoques dures i sense comoditats. L’activitat la va dirigir Rosa Vendrell, periodista i escriptora penedesenca, i ens va proposar un viatge a través dels safareigs per parlar de les rutines de la feina, els productes, les cançons, així com temes més transcendents com els tabús menstruals o els embarassos. El dissabte 16 de març van continuar els actes del Dia de la Dona amb la representació de l’obra de teatre Morticràcia, una obra d’embolics, malentesos, mitologia i misteri a càrrec del grup de Les Escoles de Gelida. En acabar, es va fer, com cada any, el sopar de la dona al restaurant Jaume Via. En acabar, la regidora Mireia Domènech va llegir un fragment del llibre Un cel de plom, de Carme Martí, en què ens relata els records de la vida de Neus Català, la darrera supervivent catalana del camp d’extermini de dones de Ravensbrük.


bottom of page