top of page

Activitats amb motiu del 8M

Durant aquest mes de març s’han dut a terme diverses activitats englobades en el marc del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. La primera activitat va ser una tertúlia oberta en què es van debatre temes com ara la conciliació laboral i familiar, repartiment de les tasques domèstiques, les relacions de parella, la criança dels fills/es, ser mare soltera o no tenir descendència, entre d’altres temes. Les dinamitzadores de la tertúlia eren dones de Vilobí de diverses generacions, fet que aportava diferents opinions i punts de vista sobre els temes que es van posar sobre la taula. Es va comptar amb la col·laboració de la Rosita Romeu, la Inés Caparrós, la Carme Desembre, la Joana González, la Irene Rodríguez i l’Eva Parés. Un debat molt interessant amb molta interacció per part del públic assistent, que formaven unes 45 persones. En acabar la tertúlia, es va inaugurar l’exposició fotogràfica a l’Espai Sènior “Dones d’ahir, d’avui i del demà”. L’exposició era el resultat de la col·laboració dels veïns i veïnes del poble, que van aportar un total de 143 fotografies. Moltes d’elles eren cares conegudes, veïns i veïnes de Vilobí que ja no hi són i d’altres que sí, i, a totes elles hi havia les dones com a protagonistes. L’exposició va estar oberta al públic tota la setmana i la gent que volia podia votar les 3 fotografies que més els havia agradat. El diumenge es va fer el recompte de vots de les fotografies i van sortir com a premiades les següents: 1r premi: fotografia enviada per Sara Miralpeix, 2n premi: “Carolina i el meu bebè”; 3r premi: “Eva i Bet”, i 4t premi: “La força d’una àvia. Amor incondicional” (el 3r i 4t premi van quedar empatades de punts). A la votació, hi van participar més de 115 persones.El dissabte es va fer el torneig de vòlei, amb més de 40 participants, entre homes, dones i infants. Va ser un acte passat per aigua però una jornada lúdica i esportiva en què la participació de tothom va ser el més important. Degut a la pluja es va haver de suspendre l’exhibició de twirling prevista.


El diumenge 13 es va fer el concert vermut amb el grup penedesenc Trifàsic. En acabar, es van anunciar les fotografies que havien sortit guanyadores.


Com a darrer acte de la programació, el passat dissabte 19 de març es va fer una obra teatral al local Jaume Via de Vilobí amb el grup vilafranquí Magret, que ens van representar l’obra La deessa de les pells, una obra que ens parla de sexisme, masclisme, la submissió de la dona i els estereotips de sexe dèbil. Una obra que va sorprendre molt positivament el públic assistent.

Comments


bottom of page