top of page

Campanya de vacunació de la grip i 3a dosi covid


Aquest any serà una campanya una mica diferent, que s’ha de organitzar tenint en compte la vacunació de la 3a dosi de covid en persones més grans de 70 anys. Els horaris disponibles per vacunar els donarà la disponibilitat de vacunes. És possible que en molts casos no puguem fer vacunació simultània de les dues vacunes i en aquest cas hauran de separar-se un mínim de 7 dies.


Per facilitar la vacunació hi destinarem un horari exclusiu: cada dilluns del mes de novembre i algun dimecres. La vacunació de covid es farà amb agenda a part i depenent de disponibilitat de vacunes.

Sol·liciteu hora per garantir que en puguem tenir la dosi. Telèfon del consultori: 93 897 83 87.


Indicació de les vacunes:


Grip

La millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació. A Catalunya la campanya es va iniciar el dilluns 25 d’octubre i s’estén durant els mesos d’octubre, novembre i desembre.

La vacuna està indicada en:

  • Majors de 65 anys

  • Persones amb malalties cròniques: diabetis, malalties respiratòries cròniques...

  • Persones amb obesitat mòrbida

  • Residents en centres per a la gent gran o altres institucions

  • Cuidadors de persones que s’han de vacunar

  • Dones embarassades

  • Professionals de la salut, forces de seguretat...

La grip és una malaltia respiratòria vírica que produeix febre elevada, dolors musculars, tos seca, mal de cap i de coll i malestar general. La febre acostuma a durar uns 4-5 dies. La tos i el cansament poden durar fins a 3 setmanes. El contagi és mitjançant les mans i l’aire.

La vacuna de la grip només prevé la grip. No hi ha cap medicament que curi la grip ni el refredat; alguns, com ara el paracetamol, ajuden a alleujar els símptomes. Els antibiòtics no guareixen la grip.

Però recordeu: “Per la vostra salut, per la salut dels vostres i per la de la salut de la vostra comunitat si pertanyeu a qualsevol grup de risc: VACUNEU-VOS!!!”.

Vacuna SARS-COVID:

En aquest moment només disposarem de vacunes per a administrar la 3a dosi als majors de 70 anys. Altres pacient més joves i amb patologies complexes els citen als hospitals.


Ana Navarro - Pilar Piñeiro

Equip mèdic de Vilobí

bottom of page