top of page

Es recullen 1.619 quilos de roba usada a Vilobí durant el primer semestre de 2022

Formació i Treball, l’empresa que gestiona els contenidors de Roba Amiga, ha recollit 1.619 quilos de roba usada a Vilobí del Penedès durant el primer semestre del 2022. Aquestes xifres indiquen que cada vegada en major mesura la ciutadania té com a referent aquest tipus de contenidors per realitzar donacions de roba i complements en bon estat i/o que ja no utilitza.
Però, què hi ha darrere de cada bossa donada?

  • Es creen llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat. Les persones que instal·len i fan la recollida dels contenidors, les que fan la selecció d’aquest tèxtil per tipologia, les que la tornen a posar en el circuit comercial; totes elles disposen, gràcies al projecte tèxtil, d’un contracte d’inserció. És a dir, un itinerari formatiu-laboral de durada mínima de 6 mesos pel qual tenen un contracte laboral i el suport d’un/a tècnic/a d’intermediació laboral i un/a encarregat/da del servei productiu que les prepara per a la seva posterior sortida al mercat laboral ordinari. Més del 50% de les persones que finalitzen un contracte d’inserció a Formació i Treball aconsegueixen feina en menys d’un any.

  • Es posa en marxa el programa solidari d’Entrega Social, un projecte de la Fundació en col·laboració amb diferents serveis socials municipals, que busca cobrir una necessitat bàsica alhora que dignificar el lliurament de roba a famílies vulnerables. Les famílies derivades poden adquirir les peces que necessiten en un dels punts de venda Botiga Amiga (xarxa d’establiments solidaris de la Fundació) comprant per mitjà de xecs en format QR. Per tant, poden seleccionar la roba en una botiga moderna i competitiva evitant en la mesura del possible l’estigmatització que comportava fins ara en molts casos aquesta ajuda assistencial.

  • Impulsem impacte positiu mediambiental. Per cada 4 kg de residu tèxtil degudament gestionat estalviem aproximadament 2 kg d’emissions de CO2. Per tant, la producció responsable que promou Formació i Treball, dins el marc dels ODS de l’Agenda 2030, ha implicat un estalvi d’emissions de CO2 de més de 532.825 tones.

Comments


bottom of page