top of page

L'ajuntament i El Taller de Vilobí s'uneixen per "Raons de pes"

Vilobí del Penedès té "raons de pes" per canviar els hàbits a l’hora d’anar a comprar. L’establiment El Taller de Vilobí fomentarà l’ús d’envasos reutilitzables i s’implantarà la venda a granel amb l’objectiu de reduir els plàstics d’un sol ús i canviar els hàbits de consum per generar menys residus. L’Ajuntament de Vilobí del Penedès, amb la col·laboració de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” per fomentar la compra a granel i reduir els envasos d’un sol ús tot promovent la compra al comerç local del municipi. La campanya neix a iniciativa de l’entrada en vigor del nou Reial Decret 1055/2022, que busca fomentar que es generin menys residus d’envasos i reduir-ne l'impacte en el medi ambient, apostant per fomentar la venda a granel com l’opció més sostenible, així com promoure l’acceptació de recipients reutilitzables dels consumidors per part dels establiments comercials.


Amb la incorporació d’aquests nous hàbits de consum, a més de generar menys residus plàstics, aconseguim que els aliments i els productes alimentaris que es venen a granel siguin més saludables i sense la presència de microplàstics, es fomenta un comerç local més sostenible, i es contribueix a mitigar el canvi climàtic, reduint les emissions de Co2 que genera la producció d’envasos.


Comprar amb el teu envàs reutilitzable té premi


El Taller de Vilobí és l’establiment adherit a la campanya i oferirà als seus clients la possibilitat de comprar a granel fent ús del seu propi envàs reutilitzable, net i eixut. En aquest establiment es lliurarà una targeta de fidelització als clients i, per cada compra que es realitzi utilitzant el propi envàs, es rebrà un adhesiu. Acumulant-ne sis, la botiga obsequiarà el client amb una bossa reutilitzable.


Comments


bottom of page