top of page

La vacuncació a Vilobí

A Vilobí es va iniciar la vacunació contra la COVID la darrera setmana de febrer, més concretament el dia 23. Aquesta està sent una campanya de vacunació especial, determinada tant per les característiques de conservació i presentació de les vacunes com per la seva disponibilitat. Possiblement, mai una campanya de vacunació havia estat tan marcada per la controvèrsia i l’excés d’informació. Mai una vacuna havia estat tan esperada i alhora havia rebut tantes crítiques. Per aquests i altres motius l’organització de la vacunació no ha estat fàcil. Centenars de trucades per informar, per resoldre dubtes, per programar... i finalment ho hem aconseguit, i ho continuarem fent. Ha estat un treball intens i grat de l’equip del consultori de Vilobí. L’evolució de la vacunació ha seguit en tot moment les indicacions del Departament de Salut, que va prioritzar, en primer lloc, persones amb grau de dependència reconegut (grau III) i les persones en Programa d’Atenció Domiciliària. Posteriorment es va incloure els majors de 80 anys i tot seguit els majors de 69.

Un determinant del desenvolupament de la vacunació ha estat el subministrament de les vacunes. Els primers dies es disposava de poques dosis i, amb l’objectiu d’optimitzar- ne l’ús, es va centralitzar la vacunació a Monjos. A mesura que van arribar més dosis es va poder distribuir per diferents centres i vam poder vacunar a Vilobí.

La participació dels veïns ha estat organitzada i exemplar. S’han registrat un total de 12 negatives a la vacuna, i en algun cas s’ha hagut d’ajornar la vacunació per motius clínics. A dia d’avui tota la població major de 69 anys de Vilobí que ha volgut vacunar-se ho ha estat. A part d’aquests grups d’edat ja esmentats, les persones que pertanyen al grup d’edat de 59 a 69 anys, així com determinats col·lectius professionals (docents, professionals de seguretat, podòlegs, farmacèutics...) s’estan vacunant en centres externs habilitats a diferents ciutats de Catalunya.

Els propers dies s’afegiran nous grups d’edat i risc per anar avançant la vacunació i, per tant, la protecció de la població. Cal tenir present que, a dia d’avui, la vacuna és l’única eina que tenim per ajudar a normalitzar el nostre dia a dia i recuperar, encara que sigui en part, una normalitat perduda fa més d’un any. Malgrat l’avanç en

la vacunació no hem d’oblidar mai que hem de seguir mantenint els tres criteris de seguretat: rentat de mans, ús de mascareta i manteniment de la distància social.

bottom of page