top of page

Lectures amb motiu del Dia de la DonaUs oferim un tast literari amb motiu del Dia de la Dona a l’abast de tothom. Són llibres a llegir per dones i per homes, perquè el feminisme és cosa de tots i perquè encara ens queda molt per aprendre.


-Teoria King Kong, Virginie Despentes. Traducció de Marina Espasa.

Es diuen veritats sense por. Es parla d’una altra visió del que és ser dona, mare, muller, amant. Alhora que es parla també d’un món més amagat i obscur, el món de les violacions, la pornografia i la prostitució. Sens dubte, de lectura obligada.


-Dones valentes, Txell Feixas.

Des d’occident ens mirem les dones de l’Orient Mitjà com un tot homogeni, un bloc sense destriar. De la mà de la corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio Txell Feixas, ens podem endinsar en la història de tretze dones que ens mostraran una mirada més oberta i clara del que és el món femení. Són tretze dones valentes, feministes que han alçat la veu i han trencat les cadenes del masclisme. Del tot recomanable.


-Sempre han parlat per nosaltres, Najat El Hachmi. Crítica a les limitacions que les dones han patit al llarg de la història en una societat patriarcal com és la islàmica. Per l’autora, islam i feminisme són del tot incompatibles. Una obra per a la polèmica.


-Qui tem la mort, Nnedi Okorafort. Traducció de Blanca Busquets. Combinació fantàstica i màgica dels grans relats, perquè la imaginació distòpica s’acosta a una nova i agosarada definició de ciència ficció. A vegades morir no és el pitjor que ens pot passar, a vegades és més complicat seguir vivint, fer front al que vindrà… i esperar que algú dels nostres mori i es converteixi en ancestre per ajudar-nos a seguir lluitant. Imprescindible en majúscules.


-Víctor Català, l’escriptora emmascarada, Margarida Casacuberta. Per finalitzar, volem reivindicar una de les nostres autores més rellevants, Caterina Albert, que va escriure sempre sota el pseudònim de Víctor Català per protegir-se d’un món masclista. Aquest llibre és un assaig que ens demostra que el reconeixement i la influència de la seva obra no ha parat de créixer. Una bona obra per descobrir el talent de la millor autora de la nostra literatura contemporània.

bottom of page