top of page

Maria Teresa Plazas: "La por no serveix de res"

Nascuda el 8 de març de 1948 a Cervelló. Va viure part de la seva infància i joventut a Sant Sadurní d'Anoia fins que es va casar amb l'Emiliano i va venir a viure a Vilobí, on van tenir la Gemma i van formar una família.


La Maria Teresa és una dona de gairebé setanta-tres anys, valenta i treballadora, com si fes honor al dia que va néixer. Parlant amb ella i escoltant les històries que ha viscut es fa evident aquest tarannà. Diu que el seu pare, que la reptava perquè es "valgués per ella mateixa", potser hi va contribuir. Sigui com sigui, ho ha aconseguit. Ens diu en diverses ocasions que a ella no l'espanta res: "la por no serveix de res". Aquest seria el seu consell cap a totes les dones.


Tot i ser "forastera", avui es sent de Vilobí com ningú. Al llarg de la seva vida ha estat molt implicada al poble. Va formar part de la primera Associació de Veïns de les Guixeres, que a part d'organitzar la festa del barri, també tenia l'objectiu de fer arribar les preocupacions veïnals a l'Ajuntament. També va participar molt activam

ent amb el futbol. Juntament amb la Dolors Vilella portaven el bar i organitzaven les rifes per a la subsistència del club, encara que els que estaven oficialment a la junta eren els seus marits. Ha estat una dona treballadora i emprenedora. Ha tingut una botiga a Vilafranca i ha portat la gestió de la cafeteria en alguns "Hogars" de Vilafranca.

La Maria Teresa és dona d'aficions, li agrada molt fer sudokus, encreuats, col·leccionar plaques de cava, fer puzles i sobretot passar temps amb els seus. Però per la que la coneixem més és per la de jugar cartes al Casal d'Avis. A la Maria Teresa els estereotips de gènere no l'han contaminat mai, i, tot i que alguna vegada ha hagut de contestar alguna burla estúpida, com per exemple per ser l'única dona que juga a cartes al poble, mai s'ha privat de fer el que li agradava pel fet de ser dona.

Brindem i inspirem-nos en les dones com ella i també en els homes com l'Emiliano, que les acompanyen i enalteixen el seu empoderament. Gràcies per la conversa, Maria Teresa.

Comments


bottom of page