top of page

Paraules de l'alcalde Francesc Edo davant la situació causada pel COVID-19

Benvolgudes/benvolguts,

M’adreço a vosaltres perquè entenc que les circumstàncies que ens toquen viure justifiquen fer-ho.

Estem vivint uns moments realment estranys, unes circumstàncies que ni els més grans recorden haver viscut mai. No és la meva intenció repetir tot allò que ja heu sentit tantes vegades aquests dies i que ocupa les notícies de la televisió, la ràdio i els diaris.

Allò que vull transmetre-us és tranquil·litat i esperança. Com diuen les pancartes que aquests dies alguns nens han dibuixat i que les seves famílies pengen en balcons i finestres: TOT ANIRÀ BÉ!

L’ésser humà, amb la seva intervenció, ha trastocat el medi natural, els ecosistemes, ha dut a terme accions les conseqüències de les quals desconeixíem, si més no fins ara. Estic segur que aquesta pandèmia serà un punt d’inflexió que farà que els humans ens replantegem la nostra relació amb la natura, amb nosaltres mateixos i amb les nostres famílies. No sóc un ingenu, és difícil modificar d’avui per a demà conductes de creixement desmesurat, d’explotació de recursos naturals, de tenir per tenir, d’egocentrismes (personals i entre nacions), però sí que aquest parèntesi forçós en la nostra vida quotidiana servirà, n’estic convençut, per modular la intensitat dels nostres hàbits.

Hi haurà tota una generació de nenes i nens, les dones i homes de demà, que recordaran “els dies del coronavirus” i que sortiran enfortits en els seus caràcters, en les seves habilitats socials, en la seva mirada del món i dels altres.

En aquests dies en què més que mai s’agraeix l’escalf humà i saber que podem comptar amb els altres, us recordo que el vostre Ajuntament és al vostre costat, ho estem sempre, però molt més en situacions excepcionals com aquesta. Vull que sapigueu que hem fet, estem fent i farem tot allò que estigui al nostre abast perquè cap veïna ni cap veí es trobi desprotegit o desemparat. Estem fent arribar el suport domiciliari a persones en situació de vulnerabilitat, el servei d’àpats a totes aquelles famílies que ho necessiten, així com els xecs alimentaris. Hem sol·licitat i obtingut de Diputació de Barcelona equips de protecció per al personal municipal i el personal mèdic i administratiu del consultori.

Us recordo també que el telèfon de l’ajuntament continua atenent les vostres trucades, i que tot l’equip de govern es posa a la vostra disposició per a tot allò que necessiteu i tinguem la capacitat de poder fer per vosaltres.

No voldria acabar sense donar les gràcies a tot el personal municipal, tant als que treballen presencialment (brigada, personal de neteja, personal administratiu) com a aquells que ho fan des de casa seva, i a tots vosaltres, veïnes i veïns, que respecteu l’estat de confinament de manera exemplar.

Pel bé de tots, quedem-nos a casa, cuidem-nos molt i seguim els consells sobre higiene i recordeu: ENS EN SORTIREM!

Francesc Xavier Edo Vargas

Alcalde

Comments


bottom of page