top of page

Seguim treballant per la bona convivència i seguretat al poble

Ja gairebé fa un any que Vilobí disposa del servei de Guàrdia Municipal i, segons les estadístiques facilitades pels Mossos d'Esquadra, es pot confirmar que han disminuït els conflictes en general, així com la preocupant allau de robatoris que hi va haver durant el període 2021-2022.


El guàrdia municipal ha exercit diferents funcions, entre les quals, les més rellevants són les que tenen a veure amb ordenar i regular el trànsit dins el nucli urbà, seguint les normes de circulació establertes. Durant els primers mesos del servei, es van realitzar diversos avisos de manera personalitzada als veïns i veïnes que estacionaven de manera incorrecta i que, en conseqüència, afectaven la resta de vilobinencs i vilobinenques. També es van senyalitzar, amb avisos, els vehicles amb símptomes d'abandonament. Actualment, ja s'està procedint a sancionar aquelles infraccions que, tot i ser prèviament avisades, es reiteren. Aquestes sancions es fan seguint la normativa del Servei Català de Trànsit, no segons l'ordenança municipal, de la qual l'Ajuntament té competències. Els punts més conflictius són la plaça Major, el carrer les Figueretes i al Parc dels Talls i la majoria tenen a veure amb estacionaments. Per això, s'han pres algunes decisions, com delimitar la zona d'estacionament de càrrega i descàrrega en horari comercial per facilitar l'aparcament "ràpid" quan els veïns i veïnes van a comprar a la botiga.

Des de l'Ajuntament es vol conscienciar a tota la població de la importància d'estacionar correctament per evitar sancions indesitjades. Es creu que Vilobí és un poble que no té problemes d'estacionament, ja que podem aparcar a distàncies molt curtes per arribar a qualsevol lloc. Aparcar bé forma part de les normes de convivència i civisme i des d'aquest espai, es convida a tothom a actuar correctament.


Comments


bottom of page