top of page

Un curs únic a l'escola Llebeig


El curs 20-21 ha representat un desafiament en l’organització del centre de màxima complexitat. Les mesures de prevenció per evitar contagis han estat un veritable mal de cap per tal que el contacte entre els grups bombolla fos molt reduït o inexistent. Les entrades i sortides sectoritzades i esglaonades, la presa de temperatura diària, la distància, la higiene constant, la ventilació òptima i, sobretot, la mascareta han estat elements que han complicat a l’extrem la tasca educativa. Per no només això, també ha comportat un repte per a la comunicació i la coordinació. El format telemàtic ha esdevingut part de la quotidianitat i així s’han dut a terme reunions diverses amb les famílies, Consell Escolar, AMPA, inspecció, serveis externs… i, fins i tot, entre el professorat a l’hora de fer claustres.

Malgrat tot, hem fet una aposta valenta per intentar fomentar “una normalitat” dintre de les possibilitats existents. A tall d’exemple, cal comentar que hem pogut realitzar pràcticament la totalitat d’activitats externes que ens havíem plantejat: sortides a l’entorn (exploració, coneixement, curses d’orientació); culturals (teatres, Cantània, visita a museus…); esportives (piscina, visita a un camp de golf, bicicletades); lúdiques (viatge fi de curs) i de convivència (colònies).

El centre ha procurat mantenir l’essència d’algunes activitats consolidades com ara els ambients d’aprenentatge, que han acabat transformats en espais d’aprenentatge dintre del grup bombolla, però, sobretot, ha vetllat per recuperar l’alegria i la confiança de l’alumnat i continuar estimulant les ganes d’aprendre: tasca important després del sotrac viscut durant l’últim trimestre del curs passat.

Com ja apuntava en el Pla Anual, el curs 2020-21 ha permès reinventar-nos i buscar solucions creatives on, en un principi, hi havia molta incertesa i por. Ha estat una experiència difícil, però gratificant alhora i de la qual sortim enfortits per entomar el curs vinent amb molta més tranquil·litat.

L’equip directiu actual, format per la Marta Fos a càrrec de la secretaria, la Sílvia Bochaca com a cap d’estudis i jo com a director, fem la darrera giravolta i deixem el relleu al nou equip (Iris Gayete, Paula Albareda i Anna Albornà) que, de ben segur, afrontarà la nova etapa amb molta il·lusió i noves energies.


Toni León Hidalgo

Comments


bottom of page