top of page
Vilobí del Penedès, pèlags, turisme, activitats,

Descripció del municipi

El municipi de Vilobí consta de diversos nuclis poblacionals i també d’un bon nombre de cases disseminades. El nucli més antic, possiblement construït des del s. XII, s’anomena La Plaça. En aquest barri destaca la Plaça Major i les antigues dependències de la casa consistorial i les restes de l’antic castell.

Tots els habitatges s’organitzen dalt d’un turó que domina bona part del municipi. Bellver és un altre dels barris de Vilobí. És un conjunt habitat situat al nord del terme municipal i separat de La Plaça. Se sap que existia al s. XIIIè, per la qual cosa la seva antiguitat deu ésser contemporànea a la plaça, si bé té una estructura rural més pronunciada. Destaca l’edifici de la Cooperativa.Les Guixeres de Baix és una barriada situada al sud del terme. És un conjunt de cases disseminades però amb una personalitat pròpia. És possiblement, un dels barris amb un major creixement durant els últims anys.També, com a conjunt de cases disseminades amb personalitat pròpia, hi ha el barri de la Font, a l’est del municipi, i el barri de La Sala al sud. Aquesta darrera barriada té com a centre l’antiga església de Santa Maria de Vallformosa, avui cementiri.

Al punt mig entre tots barris trobem la zona on es realizen la major part dels actes socials al nostre municipi. Aquest podria definir-se com un nucli d'equipaments, ja que hi trobem l'Ajuntament, el Centre Cívic, el Bar-Restaurant Jaume Via, el Casal de la Gent Gran, l'Escola Llebeig, la Llar d'infants Els Ocellets, l'Església i la pista poliesportiva.El municipi de Vilobí del Penedès està dins la comarca de l’Alt Penedès. Té una extensió de 9’43 km2 i un perímetre de 15 Km. Limita al NE. Amb el terme de Font-Rubí; al NW amb el terme de Sant Martí; al SW amb Pacs; al SE amb les Cabanyes i a l’E. Amb la Granada. La població censada el gener de 2015 és de 1102 habitants.

Descripció geogràfica

bottom of page