top of page

Cicle de passejades "A cent cap als 100"


L’ajuntament de Vilobí del Penedès s’afegeix al cicle de passejades “A cent cap als 100” que promou la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’animar la gent gran del municipi a caminar amb regularitat, conèixer diferents entorns geogràfics de la província i afavorir les relacions interpersonals i de grup. “A cent cap als 100” és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona que va néixer el 2001 amb la intencionalitat de promoure l’intercanvi entre diferents municipis i potenciar l’activitat física i els beneficis que aquesta comporta per a la població en general i, en concret, per a la gent gran.

El projecte, que es posa en marxa enguany des de la Regidoria d’Esports i Gent gran de l’Ajuntament de Vilobí del Penedès, es desenvolupa en dues fases. A la primera, d’octubre del 2017 a abril del 2018, es realitzaran quatre sortides guiades a parcs naturals de la província de Barcelona. En cadascuna hi haurà un guia expert i dos monitors de l’Ajuntament que acompanyaran els participants en les diferents sortides.

Calendari de les caminades:

1. Novembre de 2017: Parc Natural de Collserola.

2. Febrer: Parc Natural de St. Llorenç del Munt o la Serra de l’Obac.

3. Març: Parc Natural de la Muntanya de Montserrat o Parc Natural del Garraf.

4. Abril: Parc del Montnegre i el Corredor o Parc del Castell de Montesquiu.

Totes les passejades programades estan pensades de manera expressa per al col·lectiu de la gent gran a qui, en principi, està adreçada aquesta activitat. Així doncs, s’han cercat excursions adaptades a les seves possibilitats, amb uns recorreguts suaus i assequibles per pistes forestals o camins de muntanya en distàncies no superiors als 8 km i de durada no superior a les 4 hores.

El preu d’inscripció és de 35 € per a les 4 passejades programades o de 10 € per excursió en cas que només es vulgui participar en alguna d’aquestes de manera puntual. Aquest preu inclou transport fins al parc corresponent i servei de guia, que ens anirà acompanyant i informant sobre les peculiaritats de l’entorn durant tot el recorregut.

A partir de la tardor de l’any vinent, i ja en una segona fase del projecte, les passejades es faran conjuntament amb altres caminants d’alguns dels gairebé seixanta municipis que formen part del programa.

Les persones interessades a participar en les caminades poden inscriure-s’hi emplenant el formulari d’inscripció i portar-lo a l’ajuntament. El termini d’inscripcions per a la primera caminada finalitzarà el dia 30 d’octubre de 2017.


bottom of page