top of page

ENOTURISME

Vilobí es troba al bellmig del Penedès i per tant s’apodera també de les característiques que conformen aquest paisatge. Vinyes i més vinyes que ens fan gaudir d’un mar de color verd durant la primavera i l’estiu i de color grogós durant la tardor. Podràs visitar les caves i bodegues del municipi que, sense adonar-se’n, exhibeixen i col·loquen el nom de Vilobí al món.
Can Descregut

Masia Can Descregut s/n . 08735 Vilobí del Penedès . Barcelona

Telèfon: 667 643 483- 938 978 273

www.descregut.com

info@descregut.com

Loxarel

Masia Can Mayol s/n

Telèfon: 938978001

www.loxarel.com

El celler familiar de la masia Can Descregut, son elaboradors de vins tranquils i escumosos de qualitat emparats sota la marca col·lectiva CORPINNAT.

Elaboren vins que reflecteixin la seva manera de ser, el nostre territori, de produccions racionals, de forma respectuosa amb el medi ambient, i sobretot,  que emocionin,  per gaudir i compartir amb qui es vulgui.

El seus vins estan certificats com a vins ecològics d'acord amb la normativa Europea

Mont Picolis

Cal Pacra, 3

Telèfon: 679 201 667

 

Ja des de èpoques passades, els nostres avis, besavis, rebesavis... estaven estretament vinculats a les terres del Penedès com viticultors, però també com a petits el.laboradors, com era costum en aquella època. Després de varis anys, les noves generacions hem volgut reprendre el que la nostre família havia fet antigament:Produir els nostres propis vins i caves,però amb amplis coneixements previs tan de viticultura com d’enologia. Tots els membres de la nostre família estan estretament vinculats al mon del vi en diversos àmbits. Amb MontPicolis, iniciem un nou projecte familiar amb moltes ganes i entusiasme, ja que després de molts esforços hem pogut fer realitat un petit somni.El nom de MontPicolis sorgeix com a homenatge a la zona on tenim algunes de les vinyes, que la nostre família s’ha encarregat de treballar al llarg de molts anys.

MontPicolis segueix sempre un única filosofia, obtenir en tot moment producte amb la màxima qualitat, que iniciem amb un seguiment i treball exhaustiu i metòdic a la vinya, y que segueix amb un control de tots els processos d’elaboració dels vins i caves. La nostre intenció és oferir uns productes moderns i elegants que s’adaptin als gustos de les noves generacions. Però també amb un estil propi que els doni personalitat i singularitat.

Vallformosa

Masia Vallformosa

Telèfon: 93 897 82 86

www.vallformosa.com

La Finca Can Mayol, amb més de 50 hectàrees de terrey, es la base per a la producció dels nostres vins. Any rera any, la collita ens proporciona la matèria prima necessària per elaborar els nostres vins i caves, fruit de l'esforç i l'orgull de quatre generacions de viticultors. La dedicació, la constància, l'unió de l'esforç de l'home i la terra ens ofereixen a canvi, l'art del bon Vi, base pel millor cava. 

 

Els vins i caves de Loxarel están elaborats a partir del raïm selecte cultivat en les nostres pròpies vinyes i sota els més estrictes controls de qualitat.Seguint els processos tradicionals d'elaboració i criança, combinat amb les més modernes tecnologíes del sector, s'aconsegueix un producte d'alta qualitat, en el que s'ajunten les màximes mostres d'aroma, color i sabor.

Planas Albareda

Carretera Vilafranca - Guardiola, km 3

Telèfon: 93 892 10 02 - 93 892 21 43

www.planasalbareda.com

El celler de Planas Albareda s’ubica al municipi de Les Cabanyes del Penedès, dins la comarca de l’Alt Penedès. Una zona privilegiada pel seu bon clima i per les bones comunicacions amb Barcelona i Tarragona. Unes condicions que permeten obrir el celler al enoturisme. Planas Albareda compta amb unes instal·lacions pràctiques i funcionals que podreu visitar cada cap de setmana i així descobrir tot el màgic procés d’elaboració del vi i del cava.

 

Les varietats amb què treballem són Xarel.lo, Chardonnay i Merlot en vins i Xarel · lo, Macabeu, Parellada, Trepat i Chardonnay en caves.

A Planas Albareda realitzem la verema amb la màxima cura, procés que ens permet aconseguir que al dipòsit de fermentació només arribi el raïm sencer i completament sa.

 

La qualitat per sobre de tot és la premissa en la qual es sustenta tota la feina de Planas Albareda. Per aquest motiu, s’analitza minuciosament tot el procés fins a l’obtenció del vi i del cava.

Les vinyes estan perfectament controlades durant el cicle vegetatiu, per aconseguir una producció de màxima qualitat i un coneixement exhaustiu de tot el raïm abans d’entrar al celler.

Masía Vallformosa está situada en mig de la vall que porta el mateix nom i prové de la Verge de Vallformosa que està a l'Ermita Romànica a prop de la bodega.  La presència de vinya en aquesta zona és molt antiga, tant com la construcció de la Masía de la Sala, que data del Segle X (any 977), encara que realment no va tenir gaire empenta fins a finals del segle passat. Actualment és on es sitúa la bodega. Es pot visitar de dilluns a divendres amb prèvia concertació.

 

La finca de la Sala s' extén sobre 40 Ha. amb una alçada que varia entre 230 i 270 m. llindant amb la riera de Vilobí, sobre material del Miocè i el Pliocè en sols argilosos calcàris, profunds i amb bona retenció d'aigua. El clima netament mediterrani, la bona pluviometría i la protecció del vent pels pujols de la mateixa vall, fan que aquesta zona estigui particularment afavorida i els vins procedents de La Sala siguin molt apreciats.

Hi podrem trobar les varietats Xarel-lo, que és carecteritza pel seu cos, aroma i fruitositat. Muscat, que proporciona vins d'un gran caràcter aromàtic. Macabeu, que resulta extremadament fi i elegant. Tots ells són una excelent base per a la elaboració de cava de gran qualitat.

bottom of page